Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk

Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk

MENY Gressbanen åpnet 14. november og er en del av en offensiv satsning i Oslo. Butikken har en spennende konstruksjon og et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane.
15. november 2024

– Vi har gjort research i Europa og finner ingen andre dagligvarebutikker med kunstgress og isbane på taket, sier driftssjef Håkon Linnæs i MENY.

Den kreative løsningen, som innebærer et samarbeid med Ready, er resultat av mange års leting etter en egnet tomt for et supermarked i Holmenkollen-området. MENY har sprengt seg ned i grunnen, men har likevel klart å skape en følelse av at butikken ligger på bakkeplan. Kunstgressbanen på taket, som allerede er i bruk, består av blant annet sand og olivenstein for å unngå de omstridte gummigranulatene. Om været spiller på lag, åpner kunstisbanen 21. november.

- Vi ønsker å etablere en god nabolagsbutikk hvor kundeservice står i sentrum. Vi vektlegger ferske råvarer og matkompetanse med slakterdisk, fiskedisk, ostedisk og deli-disk som inkluderer varme og kalde måltider, nylagde salater og snackingprodukter. Her skal også besøkende til idrettsanlegget finne sunne mellommåltider, sier Linnæs.

MENY-offensiv i Oslo
Ikke siden 1990-tallet har MENY satset så offensivt på Oslo som nå. Kjeden har åpnet en rekke nye butikker i Oslo, butikker med en standard på linje med supermarkeder i andre europeiske hovedsteder.  MENY Frogner åpnet sommeren 2023, MENY Bjørvika og MENY Frysja våren 2024 og MENY Gressbanen nå i november. I tillegg ble MENY Ringnes Park rehabilitert i sommer og matdestinasjonen Jacob’s Holtet reåpnet i september etter omfattende ombygging. 

- Vi tør å tenke annerledes, noe Gressbanen er et eksempel på, og vi lar oss ikke diktere av lavpris. Tvert om; vi skal gi Oslo-folket de beste matbutikkene i Norge. Vi heier på gode råvarer, stort utvalg, lokalmat, matkompetanse og inspirasjon. Kundene setter pris på oss. Vi har vekst i markedsandeler i år i Oslo, sier Marius Thorne, regionssjef for MENY med ansvar for butikkene i Oslo, Akershus og Østfold. Han legger til at MENY ser en trend i Oslo mot mer rene råvarer, men også kvalitetsprodukter innen mat-i-farta og mer ferdige måltidsløsninger,

Parkeringssamarbeid
Parkering er en knapphet, særlig fordi idrettsanlegget har svært mange besøkende. MENY og Ready har derfor inngått et parkeringssamarbeid som skal sikre rotasjon slik at plassen er tilgjengelige for handlene MENY-kunder og for foreldre som skal sette av Ready-barna sine.
- Trumf-medlemmer, som registrerer bilen sin, får 45 minutters gratis parkering, de må bare huske å registrere handelen i Trumf når de betaler i kassa. Ikke handlende-kunder må betale. På søndager kan gjester til idrettsanlegget bruke MENY-plassene fritt, sier Linnæs.

 

Fakta om MENY Gressbanen 

  • Åpner 14. november 2024, etter 1,5 år med omfattende bygging.
  • Spennende konstruksjon og innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. Butikken har idrettsbane på taket (kunstgress om sommeren og isbane om vinteren).
  • Salgsareal på 1350 kvm og omsetningsmål på kr. 115 millioner i 2025. 
  • Kjøpmann: Kathrine Hauglund, oppvokst i området, tidligere jobbet hos MENY Røa. 
  • 50 ansatte, inkludert flere med fagbrev. Ferskvaresjef Helene Schei Dunsæd er butikkslakter og kommer fra MENY Sandvika.  
  • Butikken vil vektlegge ferske råvarer, matglede og matkompetanse med slakterdisk, fiskedisk, ostedisk og deli-disk, inkl. varme og kalde måltider, nylagde salater og snackingprodukter. 
  • Kundeservice står sentralt med ledere og ferskvare-spesialister på jobb i hele åpningstiden.  
  • Parkeringsplass til 45 biler og 45 sykler. Sømløs og gratis parkering i 45 minutter for Trumf-medlemmer som handler. (Må registrere bil i Trumf-medlemskapet, og må registrere handelen i Trumf hver gang de betaler i kassen).
  • Butikken har tatt i bruk miljøvennlig teknologi. Blant annet gjenvinnes overskuddvarme fra kjøl- og fryseanlegg som varmekilde til varmtvann, ventilasjon og bakkevarme.
  • Ready benytter overskuddsvarmen fra kjølemaskinen som forsyner isbanen til bakkevarme og oppvarming av garderober.